top of page

Seidr härstammar från den
Nordiska Shamanismen

Seidr behandling är bra mot spänningar och blockeringar, den hjälper Dig att fyllas med kraft som stärker ditt inre. En kraftfull healing där jag använder  min Seidr-stav och min röst som vaggar dig in i Urmoderns kraftfulla center. Den används för att lösa upp starka blockeringar och för att ge kraft saknas i din kropp och i ditt energifält. 

Nordisk Shamanism

Seidr är en nordisk form av shamanism, en levande tradition i Skandinavien på Vikingatiden, men den har funnits sedan längre tid tillbaka. De gamla skriftliga källorna och Seidr fanns i Edda och sagorna och har rötter i gudinnan Freyas Fruktbarhetskult. Här används inte trumman. I Seidr är det en extatisk sång som används för att bära själen på en resa. Dessa sånger skrevs aldrig ner. ​ Det var oftast kvinnor som seidrade, och som kallas völvor. Det gjordes oftast med en grupp som hjälpte völvan med sången. Völvan satt då i mitten av en cirkel med människor. Men kunde också göras privat, då endast någon eller några få personer var hjälpande med sången tillsammans med völvan. Detta är en gammal nordisk tradition. ​ Völvan satt oftast på en plattform eller en upphöjd sits, som kallas ”seidrhiallr”, där hon höll i sina händer sin stav. Via den staven reste hon till andra världar. Den magiska sången förde henne i ett annat medvetande eller i trans, till andevärlden för att spå, tyda och svara på frågor om framtid och öde. ​ När sången och vibrationerna går igenom din kropp så blir du berörd på ett alldeles speciellt sätt. Du blir berörd av just den frekvensen av vibration som rösten ger dig, när du tar in och tar emot dessa ljudrörelser.

Hur går det till

Du ligger ner på en bänk eller på golvet för att ta in dessa vibrationer för ett helande. Jag arbetar som en länk genom Seidr-kraften och Moder Jords egen kraft, den kraft som består av vår Urmoder.

Den första fasen som händer vid en Seidr-behandling är att du kommer in i ett annat medvetande, likt när du mediterar. Nästa fas är att min röst som nu börjar arbeta i dina fält utanför dig, blir påverkade o blockeringar börjar släppa, som du inte behöver ha längre.

När rösten kommer in i en högre frekvens slappnar du av mycket djupare och nu börjar rösten att arbeta som under en healingbehandling. Ju djupare o intensivare rösten blir i den magiska sången, ju mer släpper blockeringar som ej kan hållas kvar i denna nya frekvens.

IMG_20230925_153329_Bokeh.jpg

Information

Oavsett vilken typ av behandling du väljer så ingår medial rådgivning i alla behandlingar. Du behöver inte bestämma dig för vilken behandling du ska boka, det bestämmer vi tillsammans när vi ses!

Vid behov ingår även:

  • Munay Ki riter och Kausay Muju riten som kommer från Andernas Peru.

  • ShamanTrumman är också ett av redskapen i de olika behandlingarna.

  • Läkande blommor används även från Dr Bach blomsterterapi.

Pris per behandling:


Behandling på plats, telefon eller Zoom: 1700 kr ca 90 minuter.

Återbesök inom 6 månader: 1500 kr
Bokning av akut-tid tillkommer 400 kr.

Att tänka på före behandling

Innan du bokar en tid bör du se till att du har en helt ledig dag, där du efter behandlingen kan ta det lugnt. När du väl har bokat tid för behandling börjar kroppen att förbereda sig på olika sätt. Det kan förekomma olika slags utrensningar redan innan Du kommer för din behandling.

Gamla känslor kan helt oväntat börja komma upp till ytan, intensiv huvudvärk, värk som kan vandra i kroppen, stark aktivitet under nattetid genom dina drömmar. Allt detta är för att Din kropp förbereder sig på att Du ska kunna ta in nya energier som är högre än din kroppsenergi. Det gäller alla behandlingar. Allt är mycket individuellt.
Vet du att du är mycket känslig för energiförändringar kan det vara bra att du har någon som kan köra dig hem, men det väljer du själv. 

Att tänka på efter behandling

Du ska också vara medveten om att det kan uppstå olika slags utrensningar även efter en behandling. Viktigt är att du dricker mycket vatten för att slaggprodukter som frigjorts ska ha möjlighet  att fortsätta att lämna din kropp. Se till att ta hand om dig själv ordentligt efter behandlingen och avvik tid för dig själv så att känslor kan fortsätta att utraderas ur din kropp. Reflektera över vad som hänt inom dig under några timmar för dig själv. Din hjärna behöver vila direkt efter behandling så utsätt dig inte för stressiga situationer där du behöver använda hjärnan. Var rädd om dig.

Vanliga efterreaktioner

Trötthet och att du känner dig matt är vanliga symptom, men även att du istället kan känna dig pigg och glad, beroende på vad du släppt taget om under behandling. Illamående och huvudvärk är vanliga symptom, som oftast är lägre energier som lämnar din kropp och som visar sig genom din fysiska kropp. Kroppen sörjer förlusten av det du släppt taget om, det kan visa sig genom att du känner dig låg i din energi, lite deppig. Men allt detta är snabbt övergående till att du sen känner glädjen och framförallt lugnet inom dig. Allt detta är naturliga reaktioner vid utrensning.

bottom of page